Obletnica EKO tržnice - Zdravo z naravo, 5. in 6.6.2015

Pridne roke na ekoloških kmetijah v okolici Maribora že 15 let skrbijo, da lahko potrošniki vsak petek med 9.00 in 12.00 uro na stojnicah Ekološke tržnice na Glavnem trgu v Mariboru kupujejo domače ekološke pridelke in izdelke.  Ob tej priložnosti smo pripravili pester program, ki je potekal kar dva dni, in sicer 5. in 6.6.2015.

V petek, 5.6.2015 so na glavnem trgu potekale degustacije ekoloških dobrot iz kmetij, otroške delavnice in razstava "Pregled 15 let ekološke tržnice". Pripravili smo tudi novinarki zajtrk in povabili novinarje, ki so se odzvali v lepem številu. Govorniki na novinarskem zajtrku so izpostavili pomen ekološk etržnice za Maribor, kakšna je vizija in s kakšnimi izzivi se kmetije srečujejo. V Univerzitetni knjižnici v Mariboru, natančneje v Glazarjevi dvorani pa je potekala tudi Okrogla miza: Ekološka tržnica - včeraj, danes, jutri. 

V sobotot 5.6.2015 se je dogajanje preselilo na plato glavne tržnice v Mariboru. Kmetije so na stojnicah ponujale svoje ekološke izdelke, otroci so ustvarjali na otroških delavnicah, Simone Godina, je obiskovalce razvajala s pripravljanjem zdravih obrokov, ob zvokih harmoike pa so vsi pozabili na vsakdanje obveznosti in se prepustili dogajanju.

Fotogalerija

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook:

 
Projekti