EKO zelišča in začimbnice

Narava nam ponuja širok izbor začimb in zelišč, s katerimi lahko popestrimo in obogatimo vsakodnevno prehrano. Zelišča in začimbnice so najbolj vsestranska živilska sestavina. Mnoga med njimi imajo poleg arome tudi različne hranilne oziroma blagodejne učinke ter se že stoletja ali celo tisočletja uporabljajo v tradicionalni medicini. Poleg že naštetih koristi pa zelišča in začimbnice  spodbujajo:
-    prebavo,
-    presnovo,
-    razstrupljanje in prekrvavitve,
-    vzpostavljanje in ohranjanje ravnovesja v telesu.

 

 

 

 

Zelišča in začimbnice – najboljši ojačevalec arome!

Naši EKO kmetje ponujajo v sami sezoni sveža zelišča, drugače pa tudi posušena ter vnaprej pripravljene mešanice zelišč in začimbnic ter zeliščnih soli. Posušene začimbnice imajo visoko koncentracijo esencialnih olj, zaradi česar lahko zelo dolgo ohranijo svojo aromo. To pa zato, ker jih kmetje pravilno shranjujejo v neprodušno zaprti embalaži in v temnem ter hladnem prostoru.

Kmetje zelišča in začimbnice sejejo, okopavajo, nabirajo cvetove, liste, semena in korenine v času, ko je v njihovih delih največ učinkovin.
 

Pestra ponudba ekoloških zelišč in začimbnic:

črna meta, poprova meta, pehtran, melisa, aloja, ameriški slamnik, kopriva, hermelika, pelin, rabarbara, kolmež, sivka, kamilica, žajbelj, rman, zlata rozga, timijan, arnika, regrat, smrekovi in borovi vršički, luštrek.
 

Fotogalerija

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti
What?