Zagotovite si svoj EKO zabojček s svežo, lokalno pridelano eko hrano!

V partnerskem kmetovanju, ki poteka v Mariboru že peto leto, sodeluje 13 ekoloških kmetij, ki dostavljajo zabojčke, polne sveže zelenjave, sadja, žit in drugih izdelkov. Izbirate lahko med zelenjavnim, sadnim ter žitno-sadnim zabojčkom oziroma izdelke naročate sproti. Ponudba kmetij je pestra, saj poleg sadja, zelenjave, žit in žitnih izdelkov pridelujejo tudi druge ekološke dobrote: jajca, med, sokove, olja, kise, testenine, mleko, mlečne izdelke (tudi iz kozjega mleka), marmelade, čaje, namaze… Ekološke kmetije pripeljejo sveže ekološke dobrote vsak četrtek med 16.00 in 17.00 uro (od 15.5. do 30.9. med 19.00 in 20.00 uro) na dvorišče Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, Vinarska 14, Maribor. Vabljeni, da se nam pridružite!

Prav poseben je občutek, ko ti ekološka kmetija pripelje svoje pridelke in ko veš, kdo prideluje hrano zate, kje in na kakšen način.


 

 

 

 

 

 

 

 

Vsak teden po EKO zabojček, to je prava odločitev!

Kako poteka partnersko kmetovanje?
Bistvo partnerskega kmetovanja je sodelovanje kmetov in potrošnikov, od katerega imata korist obe strani. Pridružite se tako, da si izberete kmetijo, od katere želite prejemati zabojčke, izpolnite pristopno izjavo ter nam jo pošljete na e-naslov eko.zabojcki@gmail.com ali jo oddate v četrtek na razdeljevalnem mestu izbrani kmetiji.

Izbirate lahko med zelenjavnim, sadnim ter žitno-sadnim zabojčkom oz. izdelke naročate sproti. Če se odločite za sodelovanje v partnerskem kmetovanju, boste prejeli vsak teden ali vsakih 14 dni svežo okusno ekološko hrano, pridelano na okoliških kmetijah. Pred pričetkom setvene sezone se kmetije pogovorijo s svojimi strankami o željah. Glede na vaše želje kmetije zasejejo svoje površine z najrazličnejšimi vrstami zelenjave in poljščin, ki jih oskrbujejo po predpisih ekološke pridelave.

Ekološke kmetije, ki sodelujejo v partnerskem kmetovanju:
• Kmetija Bauman, Šentilj
Kmetija Pri Baronu (Uranjek), Fram
• Kmetija Berden, Radenci
• Kmetija Berki, Lendava
• Kmetija Dervarič, Črenšovci
• Kmetija Kepe, Dobrovnik
• Kmetija Kosec, Ivanjkovci
• Kmetija Kovačič, Ljutomer
• Kmetija Podgrajšek, Slovenska Bistrica
• Kmetija Radikon, Lendava
• Kmetija Turinek, Jarenina
• Kmetija Vila Natura (Slavič), Križevci pri Ljutomeru
• Kmetija Zupanič in Metz, Pesnica pri Mariboru

 

Naj vam ne bo vseeno, kaj jeste!

Izberite ekološko in lokalno!
Če je le možno, izberite ekološka živila s slovenskih kmetij, saj niso izpostavljena dolgim transportnim potem in tako obdržijo svežino, več vitaminov in mineralov. Ekološka živila so pridelana na povsem naraven način, brez uporabe topnih mineralnih gnojil, kemično sintetiziranih fitofarmacevtskih sredstev (pesticidov), gensko spremenjenih organizmov in različnih regulatorjev rasti. So visoko kakovostna, z bogato prehransko vrednostjo in visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov, dajejo več energije in krepijo imunski sistem.
 

Več informacij:
Koordinator partnerskega kmetovanja:
Združenje za ekološko kmetovanje SV Slovenije v sodelovanju z EKO podeželje z.o.o.
Tel.: 051 317 104
E-mail: eko.zabojcki@gmail.com

 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: