Ob 15. obletnici po eko dobrote na tržnico!

Izberite ekološka živila s slovenskih kmetij, saj niso izpostavljena dolgim transportnim potem in tako obdržijo svežino, več vitaminov in mineralov, antioksidantov, dajejo več energije in krepijo imunski sistem. Pridne roke na ekoloških kmetijah poskrbijo, da lahko potrošniki vsak petek med 9.00 in 12.00 uro na stojnicah ekološke tržnice v Mariboru na Glavnem trgu dobijo sveže ekološke domače dobrote. Prav poseben je občutek, ko ti ekološka kmetija pripelje svoje pridelke in ko veš, kdo prideluje hrano zate, kje in na kakšen način. Vabimo vas, da se nam pridružite na 15. Obletnici EKO tržnice – Zdravo z EKO naravo

 • 5.6.2015 med 9.00 in 12.00 uro na Glavnem trgu v Mariboru
 • 6.6.2015 med 7.00 in 13.00 uro zgornji plato Glavne tržnice na Lentu, Maribor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabljeni na pisano tržnico in druženje s kmetijami:

 • Tržnica EKO kmetij s pestro ponudbo:
  - zelenjava,
  - kruh, pekovski izdelki, moke,
  - mlečni izdelki iz kozjega mleka,
  - jajca,
  - namazi,
  - mesnine,
  - sokovi, marmelade,
  - čaji, zelišča, tinkture,
  - eko kozmetika…
 • Pokušina eko dobrot
 • Kuhanje v živo s Simone Godina (6.6.2015)
 • Otroške delavnice (6.6.2015)
 • Razstava ob 15. obletnici eko tržnice
 • Darilce za obiskovalce tržnice

Več na www.eko-podezelje.si

Vljudno vabljeni!

Eko podeželje z.o.o.
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.


Ali ste vedeli?

 • Vse več živil je obsevanih z ionizirajočim sevanjem (zelenjava, sadje…). V Sloveniji objektov za obsevanje živil nimamo, medtem ko jih ima EU kar precej. Uvoz obsevanih živil v Slovenijo pa ni prepovedan, tako da se znajdejo takšna živila tudi pri nas. Izberimo raje ekološka živila, ker niso obsevana!
 • Javno dostopno poročilo o rezultatih analiz o ostankih pesticidov v živilih v Sloveniji za leto 2012 kaže, da je kar 50 % živil obremenjenih z ostanki pesticidov. Novejši rezultati na žalost niso dosegljivi. Izberimo raje ekološka živila, ker ne vsebujejo ostankov pesticidov!
 • Danes se skriva v kruhu poleg glavnih sestavin (moka, voda, sol in kvas) precej dodatkov kot so razni stabilizatorji, emulgatorji, encimski preparati, konzervansi, sredstva za obdelavo moke, gostila, mleko, sladkor, sladila in arome zaradi podaljšanja obstojnosti in svežine, hitrejšega vzhajanja, boljše strukture kruha... Izberimo raje ekološki kruh iz polnovredne moke brez dodatkov!
 • Vse kar krava poje, konča v mleku in to zaužijemo tudi mi. Na konvencionalni kmetiji pašnike in površine, na katerih pridelujejo krmo, gnojijo z umetnimi gnojili, s kemijo zatirajo plevel, škodljivce in bolezni rastlin. Zaradi povečanja mlečnosti, krave krmijo z močnimi krmili, ki pogosto vsebujejo hormone oz. zaradi zdravstvene preventive tudi vitamine in antibiotike. Izberimo raje ekološko mleko! Kar je v mleku dobrega, je dostopno le v živem in zdravem, ekološko pridelanem in ekološko minimalno predelanem mleku.


 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook:

 
Projekti