Dan s kontrolorjem na Izletniško ekološki kmetiji Uranjek »Pri Baronu«

Ponudba ekoloških izdelkov je vedno večja in vedno bolj dostopna večjemu številu potrošnikov. Kljub temu, da je slovenski potrošnik vedno bolj ozaveščen kdaj je izdelek ekološki, pa se na trgu še vedno pojavljajo zavajanja potrošnikov. Kar ima za posledico nezaupanj potrošnikov. Z namenom, da se potrošnik lahko seznani s potekom kontrole, ki se izvajajo na ekoloških kmetijah in z delom kontrolorjev, vas vabimo

na DAN S KONTROLORJEM NA IZLETNIŠKO EKOLOŠKO KMETIJO URANJEK »Pri Baronu«,

ki bo v petek, 29.5.2015, s pričetkom ob 16.30 uri na ekološki kmetiji Uranjek »Pri Baronu«, Planica 6, 2313 Fram.


 

Skupaj s kontrolorjem se bomo sprehodili po kmetiji in si ogledali, kako v praksi poteka kontrola ekoloških pridelkov in izdelkov, na osnovi katere pridobi kmetija ekološki certifikat. Kontrolor bo odgovoril tudi na vsa vaša vprašanja. Pripravljamo pa tudi pokušino ekoloških dobrot in otroške delavnice.

Vstop je prost. Dogodek bo potekal v vsakem vremenu.

Več na www.eko-podezelje.si


Vljudno vabljeni!


Eko podeželje z.o.o.
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.KONTROLA EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA

Nadzor in kontrola izvajanja ekološkega kmetovanja in predelave sta temeljna sestavna dela sistema, ki zagotavljata zdravo, lokalno pridelano in kakovostno hrano. Sta dodatno zagotovilo potrošniku, da je živilo, ki ga kupi, res živilo najvišje kakovosti. Ekološko kmetovanje temelji na evropskih in nacionalnih predpisih in izvajanje teh nadzoruje kontrolna in certifikacijska organizacija. Kontrolne organizacije so akreditirane po evropskih predpisih, zato imajo pravico kontrole in certificiranja. Kontrolorji enkrat letno izvedejo redno kontrolo. Če na kmetiji poteka vse po predpisih, organizacija izda certifikat za posamezne pridelke in proizvode, ki velja eno leto. Ekološko živilo je le tisto, za katerega ima pridelovalec izdan certifikat za tekoče leto! Obstaja možnost dodatnih napovedanih ali nenapovedanih kontrol, ki temeljijo predvsem na oceni tveganja.

Vir: http://www.kgzs.si/Portals/0/Gradiva/ekolosko%20kmetijstvo.pdf
 

 


 

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook:

 
Projekti