Sveža in presna hrana

Danes vsebujejo živila vse manj mikrohranil. Zaradi modernega načina pridelave hrane, dolgih transportnih poti in skladiščenja je hrana vedno bolj osiromašena in revna z vitamini in minerali, ki so nujni za zdravo in pravilno delovanje našega telesa.

Vsak dan poskrbite za primeren vnos vitaminov in mineralov s pravilno in raznoliko hrano slovenskega izvora, predvsem z ekološko nepredelanimi živili, ki jih pridelajo lokalni kmetje. Živila prideljo z lokalnih kmetij hitro z njive na naše krožnike, zaradi tega ohranijo svežino, vitamine, minerale in druge hranilne snovi.

S toplotno obdelavo živil nad 40 stopinj Celzija se precej vitaminov in mineralov uniči. Zelo veliko folne kisline se nahaja prav v zeleni listnati zelenjavi in surovem sadju. Folna kislina je topna v vodi in zelo občutljiva na toploto. Če zelenjavo predolgo namakamo ali kuhamo, uničimo večino koristnih snovi v njej. Še posebej pomembno pa je, da uživamo čim več sveže in presne hrane in tako telesu ponudimo čim več "žive" hrane, bogate s hranilnimi snovmi.

Odlična ideja, da zaužijemo čim več koristnih snovi, so tudi sveži zelenjavni in sadni napitki - smoothie-ji, saj je v njih zelenjava in sadje surovo. Še posebej priporočljivo je, da uživate čim več zelenih smoothie-jev. Za vas smo pripravili nekaj okusnih receptov.

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti
What?