EKO prireditve Utrinki z dogodkov Nagradna igra Izberimo ekološko Ekološko kmetovanje EKO certifikat Pridelki in izdelki EKO hrana EKO kuharija Juhe in namazi Solate Zelenjavne jedi Jedi iz čemaža Repa in zelje Okusni smoothie-ji Sladke dobrote Pustne dobrote Pomagamo si z naravo EKO poučno EKO šola EKO portal EKO pridelki in izdelki v Zeleni točki
- Raziskave so pokazale, da se z daljšanjem verige od pridelovalca do potrošnika drastično zmanjša vsebnost vitamina C v sadju in zelenjavi, prav tako se zmanjšajo tudi vrednosti vitaminov A, B in E.
- Na oznakah izdelkov, ki imajo ekološki certifikat je nepravilno zapisovanje npr. »Brez GSO« ali »Ne vsebuje konzervansov«, saj v skladu z veljavnimi predpisi za ekološko predelavo izdelek že v osnovi ne sme vsebovati ne GSO in ne konzervansov. Poudarjanje takšnih dejstev lahko kupca zavaja.
- Če izdelek vsebuje le posamezne sestavine ekološke pridelave, potem se te označi z zvezdico z * (npr. jabolka*, ...).
- Pridelkov oziroma živil iz lova in ribolova ni dovoljeno označevati z označbo »ekološki«.
- Skuta se odlično kombinira z zelišči, bodisi samoniklimi bodisi gojenimi. Običajno za pripravo napitkov in namazov uporabimo le eno ali dve vrsti drobno narezanih zelišč za popolno sinergijo okusov.
- Večina slovenskega prebivalstva, na področju žit, prideluje največ: pšenico, oves, koruzo, ječmen in proso.
- Otroci so najbolj ogrožena skupina zato jih je potrebno še posebno zaščititi. Ker otroci na enoto telesne teže zaužijejo več hrane kot odrasli, so tudi v primeru dovoljenih ostankov pesticidov v živilih ogroženi, saj zaužijejo večjo količino posameznega pesticida, kot je dovoljena in varna.
- Okoljska organizacija Umanotera je opredelila, da je lokalna hrana tista, ki je pridelana v območju s polmerom cca. 80 km, kar Slovenijo razdeli na vsaj tri lokalne regije.