Čemaževi štruklji

Preizkusite ta recept Izletniške ekološke kmetije Uranjek - "Pri Baronu".

Sestavine:

  • 30 dag bele moke
  • 2 žlici kisa
  • sol
  • voda
  • kavna žlička pecilnega praška

nadev:

  • ½ kg nepasirane skute
  • 2-3 cela jajca
  • sol
  • 5-10 sesekljanih listov čemaža ali zvrhana jedilna žlica čemaževega pesta.

 

Priprava:
Zamesimo rahlo testo in ga damo za dve uri počivat v hladilnik (testo se bo lepše valjalo in razvleklo). Testo na pomokani krpi razvaljamo in razvlečemo čim bolj tenko. Namažemo nadev in zvijemo. Razrežemo na primerno dolge »klobase« in zavijemo v naoljeno aluminijevo folijo, ki jo na koncu dobro zavijemo. Kuhamo v kropu 20 do 25 minut.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: