Zelenjavni zavitek

Preizkusite naslednji recept ekološke kmetije Premzl!

Sestavine (za 1 pekač):

Testo
Približno 35 dag polnovredne moke (pirine ali pšenične), mlačna voda, 1-2 žlici olivnega olja, sol, 1-2 žlici jabolčnega kisa

Nadev:
0,5 kg sezonskih zelišč, ki so na voljo (listi: koprive, blitve, špinače, regrata, trpotca, borage, oseta, kislice, bršljanaste grenkuljice, marjetice; in koreni (4-5): oman, svetlin, topinambur), 4-5 žlic čemaža

Priprava:
Iz sestavin zamesimo gladko testo. Pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure. Medtem pripravimo nadev iz zelišč (narezana za kratek čas poparimo, odcedimo in v multipraktiku zmiksamo z očiščenimi gomolji ali brez njih. Testo razdelimo na tri dele. Vsak del razvaljamo čim tanjše. Razvaljano testo namažemo z nadevom, zavijemo v zavitek, preložimo v pekač obložen s peki papirjem in po želji po vrhu pomažemo z oljem. V pekač damo 3 do 4 zavitke. Pečemo 45 – 50 minut v predhodno ogreti pečici na 220 °C. Čas pečenja je odvisen od debeline zavitka. 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: