Pisana paradižnikova pita

Za pripravo tega slatnega recepta potrebujemo naslednje EKO sestavine:


•    1 zavitek listnatega testa
•    300 g paradižnika (pisanega, majhnega in velikega,                    npr. češnjev paradižnik, mesnati paradižnik)
•    250 g sira ricotta
•    50 g parmezana
•    5 jedilnih žlic pinij
•    2 vejici origana
•    oljčno olje
•    sol in poper
•    bazilika

 

 


Priprava:
Za pripravo pisane paradižnikove pite moramo najprej paradižnike splakniti pod hladno vodo in jih obrisati do suhega. Velike paradižnike narežemo na tanke rezine, majhne pa prepolovimo.

Parmezan naribamo, pinije pa nasekljamo. Oboje položimo v posodo, dodamo ricotto in dobro premešamo. Izdatno solimo in popramo.

Origanove listke posmukamo z vejic in jih drobno nasekljamo. Listnato testo tanko razvaljamo, pekač za pite obložimo s papirjem za peko in vanj previdno vstavimo listnato testo. Premažemo z zmesjo iz ricotte, nanesemo paradižnike, solimo, popramo in začinimo z origanom. Na koncu pokapamo z oljčnim oljem.

Pečemo 30 minut v predhodno ogreti pečici pri 170 stopinjah.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: