Bučke in krompir v pečici

Za pripravo tega slastnega recepta potrebujemo naslednje EKO sestavine:

•    650 g bučk
•    550 g krompirja
•    1 velika rdeča paprika
•    1 čebula
•    400 g pasiranega paradižnika
•    1,5 dl ekstra deviškega olivnega olja
•    sol
•    črni poper v zrnu
•    3 stroki EKO česna
•    1 žlička suhega origana
•    3 žlice sesekljanega peteršilja

 

 


Priprava:
Pečico segrejemo na 190° C. V večji, globlji ognjevaren pekač stresemo vso pripravljeno zelenjavo in sesekljan česen. Dobro premešamo, nato pa dodamo še olivno olje, vročo vodo in origano. Še enkrat premešamo in enakomerno porazdelimo po pekaču. Tega za 30 minut potisnemo v segreto pečico. Peteršilj drobno sesekljamo.

Pekač vzamemo iz pečice. Zelenjavo potresemo s sesekljanim peteršiljem, prelijemo z malo vode in premešamo. Nato pekač za 45 minut vrnemo v pečico. Temperaturo v pečici zvišamo na 200° C, jed pa pečemo še približno 15 minut, da se krompir lepo zapeče.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: