Kozji sir in solata iz rdeče pese

Sestavine:

  • 300 g kuhane sveže rdeče pese
  • 200 g kozjega sira
  • 4 majhni listi listnate solate (npr. rukola)

Za preliv:

  • 1 strok česna
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlička medu
  • 4 žlice orehovega olja

 

Priprava:
Na tanko narežemo kuhano rdečo peso. Na 4 krožnike položimo rezine rdeče pese, tako da se prekrivajo. Vse sestavine za preliv damo v posodo in jih dobro premešamo. Preliv pokapljamo po rdeči pesi. Nato narežemo še sir na 12 rezin in damo na vsak krožnik na vrh rdeče pese po 3 rezine. Liste solate na rahlo pokapljamo s prelivom in damo na vsak krožnik na vrh sira. Preostali preliv pokapljamo po krožnikih.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: