Sadno nabodalo na žaru s čokoladno omako

Za pripravo tega slastnega recepta potrebujemo naslednje EKO sestavine:


•    800 g mešanega sezonskega sadja
•    30 g masla
•    1 žlica limoninega soka
•    1 žlička cimeta v prahu
•    3 vejice melise
•    lesena nabodala

Čokoladna omaka:
•    200 g temne čokolade
•    100 g sladke smetane

 

 

Priprava:
V posodi pristavimo malo vode za vodno kopel. Sadje očistimo, dobro posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami in narežemo na koščke. Meliso osmukamo. Maslo pristavimo, stopimo in ohladimo do mlačnega.

Na posodo z vrelo vodo položimo kotliček v katerega nalomimo čokolado. Pustimo, da se stopi. Stopljeno odstavimo in zmešamo s sladko smetano.

Koščke sadja in melisine lističe izmenično natikamo na lesena nabodala. Stopljenemu maslu primešamo limonin sok in cimet. Z mešanico premažemo nabodala, ki jih za približno 3 minute položimo na segret, a ne prevroč žar. Vmes jih enkrat obrnemo.

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: