Polnjena jabolka

Sestavine:

  • 1 žlica masla
  • 1 skodelica EKO ovsene kaše
  • 4 skodelice vroče vode
  • 1 ¼ žličke cimeta
  • ščepec muškatnega oreščka
  • ¼ žličke kardamoma
  • ¼ žličke soli
  • 1 skodelica EKO sesekljanega jabolka
  • ¼ skodelice javorovega sirupa
  • ¼ skodelice EKO sesekljanih orehov za dekoracijo
  • ¼ skodelice EKO sesekljanih jabolk za dekoracijo


Priprava:
Na nizki temperaturi stopimo maslo. Dodamo ovseno kašo in na maslu dušimo približno 2 minuti. Dodamo cimet, muškatni orešček, kardamom in sol ter dobro premešamo. Dodamo vročo vodo, dobro premešamo in počakamo, da zavre. Pokrijemo in kuhamo pri nizki temperaturo 20 minut. Nato zamešamo sesekljana jabolka in javorov sirup. Kuhamo še 10 minut v odkriti posodi, dokler oves ne postane mehek kot želite. Ponudite v izdolbenem jabolku in okrasite z orehi, sesekljanimi jabolki in javorovim sirupom.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: