Lukova pogača

Za pripravo tega slastnega recepta potrebujemo naslednje sestavine:

Testo:
• 400 g gladke moke
• 1 kocka kvasa
• mlačna voda (po občutku)
• žlička moke
• žlička sladkorja
• 3 žlice olivnega olja

Nadev:
• 1 kisla smetana
• 1 skuta
• 3 jajca
• sol
• zeliščna mešanica po okusu
• sir
• 3 Ptujske lüke

V mlačno vodo damo zdrobljeni kvas, žličko sladkorja, žlico moke in pustimo vzhajati 10 minut. V skledo stresemo moko, dodamo sol, olivno olje in vzhajani kvasec ter dodamo mlačno vodo po občutku. Vse dobro pregnetemo, da postane testo mehko in prožno. Pustimo vzhajati 15 minut.

Dobro premešamo sestavine za nadev. Testo razvaljamo, zavihamo robove, nanj zlijemo preliv, potresemo nariban sir in sesekljano čebulo. Damo peči v ogreto pečico na 200 °C za pol ure.

 

Evropska posebnost – Ptujski lűk z zaščiteno geografsko označbo
Že 200 let ga ročno pridelujejo in spletajo v vence. Je takšen, kot je bil nekoč. Njegov okus, ostrina in kakovost ga uvrščajo med izbrane evropske posebnosti.

Iz Ptujskega lüka lahko skuhamo vrsto tradicionalnih in sodobnih jedi. Je namreč odličnega okusa in je osnova vsake dobre jedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Program je financiran s prispevkom Evropske unije.

Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook:

 
Projekti