Jogurtovo pecivo z breskvami

Za pripravo tega slastnega recepta potrebujemo naslednje EKO sestavine:


•    2 jajci
•    1 skodelica sladkorja
•    2 skodelici moke
•    1 skodelica polnomastnega jogurta
•    0,5 vrečke pecilnega praška
•    1 vrečka vaniljevega sladkorja
•    0,75 skodelice olja
•    1 pločevinka vloženih breskev

 

 

 


Priprava:
Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo jajca in sladkor. Moko presejemo s pecilnim praškom. Med mešanjem jajcem postopoma dodajamo jogurt, vanilijev sladkor, olje in moko s pecilnim praškom.

Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem. Vložene breskve odcedimo in narežemo na krhlje. Testo vlijemo v pekač, poravnamo in po vrhu razporedimo krhlje breskev. V ogreti pečici pečemo 20 minut.

Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi do mlačnega. Narežemo ga na pravokotnike in razporedimo po servirnem krožniku.

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: