Gibanica s posipom

Za pripravo tega slastnega recepta potrebujete naslednje EKO sestavine:

Za posip:

  • 12 dag ostre moke
  • 12 dag zdroba
  • 10 dag sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 3 vanili sladkorji


Preliv:

  • 2 lončka sladke smetane
  • 1 lonček kisle smetane
  • 3 jajca
  • 2 dcl mleka
  • 1 žlica
  • sol

 

Makov nadev:

  • 15 dag mletega maka

Orehov nadev:

  • 15 dag mletih orehov
  • malo cimeta


Jabolčni nadev:

  • 4 jabolka
  • cimet


Skutin nadev:

  • 0,5 kg skute


Priprava:


V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, vanili sladkorje in zdrob, da dobimo posip. Dobljen posip enakomerno porazdelimo na pet enakih delov. Pekač namažemo z margarino ali maslom. Prvi del posipa enakomerno razporedimo po pekaču. Na posip potresemo skutni nadev, nato dodamo drugi del posipa, sledi nadev z mletim makom, čezenj potresemo naslednji del posipa. Nadaljujememo z jabolčnim nadevom, nanj pa potresemo še predzadnji posip. Zadnji je orehov nadev, ki ga na koncu potresemo z zadnjim delom posipa. Zaključimo s prelivom, ki ga polijemo po vrhu gibanice. Pečemo v pečici  1 uro na  180° C.


 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: