Baronova gibanica

Za pripravo tega slastnega recepta potrebujete naslednje EKO sestavine:

Testo:

  • 250 g pšenične moke
  • kvas
  • 2 dl mleka
  • žlica sladkorja
  • 1 jajce
  • maslo
  • sol

 

 

 


Nadev:

  • 15 dag skute
  • 2 dl kisle smetane
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2,5 dl sladke smetane


Preliv:

  • 2 dl kisle smetane
  • 2 jajci
  • malo sladkorja po okusu


Priprava:


Iz sestavin zamesimo kvašeno testo, ki ga pustimo vzhajati na dvojno količino. V skledi gladko razmešamo vse sestavine za skutin nadev. Pečico segrejemo na 180°C. Vzhajano testo razvaljamo v okroglo formo, debeline približno 1,5 centimetra. Položimo ga v pomaslen pekač in zavihamo robove testa ob obodu nekoliko navzgor. V skodelici gladko razmešamo sestavine za preliv. Testo v pekaču obložimo s skutinim nadevom in ga prelijemo s prelivom. Pekač približno 30 minut pečemo v segreti pečici, da se  gibanica zlato rjavkasto zapeče.
 
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: