Repa in slanina

Sestavine:

  • 800 g repe
  • 80 g hamburške slanine
  • 2 žlici olja
  • malo sladkorja
  • sol
  • poper


Priprava:
V kozico damo 2 žlici olja in sesekljano slanino. Malo slanine si damo na stran, ki jo kasneje potresemo po repi za dekoracijo. Slanino rahlo prepražimo dodamo ji olupljeno in narezano repo, slabo žličko sladkorja, sol in poper. Prilijemo toliko vode, da je repa pokrita in dušimo slabo uro. Vmes mešamo. Proti koncu vse pretlačimo z tlačilcem za pire krompir ali vilico, da dobimo gosto omako. Po želji po vrhu potresemo narezan drobnjak. Dušeno repo postrežemo kot prikuho k različnim vrstam mesnih jedi.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: