Polnjena repa

Preizkusite ta recept Izletniške ekološke kmetije Uranjek - "Pri Baronu".

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 majhnih okroglih rep z listi
  • 1 žlička soli
  • 150 ml kisle smetane
  • 230 g mladega slanega kravjega sira
  • 60 g drobtin
  • 50 g masla
  • 1/4 žličke belega popra
  • 1 žlička mlete rdeče paprike


Priprava:
Repi odrežemo liste in jo z lupilcem tanko olupimo in operemo. Lepe liste prihranimo, operemo in nasekljamo. V 2 l vrele soljene vode damo repo in jo pokrito na zmernem ognju kuhamo 40 minut. V skledo nadrobimo sir, ki ga zmešamo s smetano, drobtinami, poprom in repinim listjem. Kuhano repo odcedimo, počakamo, da se malo ohladi in z ostrim nožem izrežemo 2/3 sredice. Polovico izrezane sredice drobno nasekljamo in primešamo siru in smetani. Namastimo globji pekač, vanj postavimo izdolbene repe in jih napolnimo z nadevom tako, da nekaj nadeva gleda ven. Na vrh nadeva položimo košček masla in potresemo z mleto papriko. V pečici pečemo pri 180 °C 10 do 12 minut. Pečene repe razporedimo na krožnike in postrežemo.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: