Narastek iz repe

Sestavine:

  • ½ kg cele repe
  • 1 žlica masla
  • 1 l vode
  • 1 jušna kocka


Bešamel:

  • 2 žlici masla
  • 1 žlici moke
  • 1 dl mleka
  • 3 stroki česna
  • 2 jajci
  • sol, poper


Priprava:
Repo olupimo in narežemo na liste. Pražimo jo na maslu, zalijemo z vodo, dodamo jušno kocko ter kuhamo toliko časa, da repa postane mehka. Ko je kuhana jo odcedimo. Medtem pripravimo bešamel. Na maslu prepražimo moko in počasi zalivamo z mlekom. Ves čas mešamo, nato odstavimo in zamešamo rumenjak, sneg dveh beljakov in začimbe. v nameščen pekač po plasteh nalagamo repo in bešamel. Pečemo 20 minut pri 220° C. Pečen narastek lahko na konu potresemo še s svežim peteršiljem.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: