Štula (pustna jed)

Sestavine:

Testo:
• 75 dag bele moke
• 3 dl mleka
• 10 dag masti ali masla
• 2 rumenjaka
• 4 dag kvasa
• 1 žlica sladkorja
• 1 žlica soli

Nadev:
• 50 dag suhega mesa (šink ali krača)
• 30 dag kaše
• 2 jajci
• čebula
• česen
• sol
• poper
• maščoba


Priprava:
Kvas, malo sladkorja in malo toplega mleka zmešamo in pustimo, da vzhaja. V posodo stresemo moko, ki jo posolimo in kvasni nastavek ter pustim, da kvas vzhaja. Med tem v drugi posodi razžvrkljamo rumenjaka, dodamo sladkor in stopljeno maslo. Dobljeno jajčno zmes dodamo moki in kvasnemu nastavku. Vse sestavine zamesimo v gladko testo. Pol ure ga pustimona toplem, da vzhaja, pokritega s prtičkom. Med tem časom pripravimo nadev. Meso kuhamo pol ure v vodi in ga nato ohladimo. Juhi, v kateri se je kuhalo suho meso, dodamo kašo in to kuhamo toliko časa, da je kaša primerno kuhana. Meso narežemo na male koščke in ga dodamo k kuhani kaši, premešamo in dodamo še ostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo. Nato testo razvaljamo in na sredino testa namažemo nadev 2 do 3 cm na debelo. S testom ovijemo nadev. Štulo položimo v namaščen pekač jo na nekaj mestih prebodemo z zobotrebcem in jo pustimo še 15 min, da vzhaja. Pečemo jo v pečici 1 uro na 180º Celzija.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: