Pustna ocvirkova potica

Sestavine:

Testo:

• 750 g pšenične bele moke
• 100 g masla
• 2 jajci
• 4 dcl mleka
• 40 g kvasa
• 1 žlica sladkorja
• sol

Namaz:
• 500 g ocvirkov

Premaz:
• jajce


Priprava:
V posodo stresemo moko in na sredini naredimo rahlo jamico. V drugi posodici raztopimo kvas, kateremu smo dodali 2 žlici mlačnega mleka in sladkor. Kvasni nastevek prelijemo k moki in počakamo, da kvas vzhaja. Posebej razžvrkljamo rumenjaka, toplo mleko, stoplejno maslo in sol. Jajčno zmes prilijemo k moki. Vse skupaj gnetemo toliko časa, da se testo loči od posode. Nato ga pokrijemo in pustimo vzhajati. Ko naraste na dvojno velikost, testo razdelimo na dva dela. Vsak del posebej razvaljamo za prst debelo. Na rahlem ognju stopimo ocvirke. Vsak del posebej namažemo z mlačnimi ocvirki, ga zvijemo in položimo v namaščen pekač. Vsak del na nekaj mestih našpikamo z zobotrebcem. Pustimo da še nekaj časa vzhajata, nato obe ocvirkovci premažemo z jajcem in pečemo približno 1 uro na 200º C.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: