Pikantna omaka iz kozjega sira

Sestavine:

  • 1 žlica sezamovih semen
  • 1 žlica olupljenih lešnikov
  • 1 žlička semen kumine
  • 1 žlička semen koriandra
  • 200 g mehkega EKO kozjega sira
  • 3 – 4 žlice mleka
  • nekaj listov mete


Priprava:
V ponev damo semena in lešnike in popražimo na nizki temperaturi, dokler ne zadiši. Umaknemo s štedilnika. Semena in lešnike dobro pretlačimo v možnarju in nato začinimo z malo soli. Kozji sir premešamo z mlekom, da ga zmehčamo. V kozarec damo plast sira, nanj damo polovico semen in lešnikov in na vrh malo natrganih metinih listov. Postopek ponovimo s plastjo kozjega sira, kateri sledi plast semen in lešnikov ter na vrhu okrasimo z metinimi listi. Ponudimo s kruhom ali popečenim toastom. Odlična predjed je pripravljena.
 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Plese 9A

9000 Murska Sobota


Tel.: + 386 590 76 898

Fax.: + 386 2 530 82 50

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: