PREDNOSTI EKOLOŠKIH ŽIVIL

Ekološki izdelki so pridelani in predelani na naraven način in zato imajo višjo prehransko vrednost. So brez dodatkov kemičnih sestavin, ki uničijo večino vitaminov, mineralov in vsega ostalega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe. Ekološka živila so pridelana in predelana brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih ojačevalcev okusa, barvil, stabilizatorjev in gensko spremenjenih organizmov.

Ekološka živila imajo posebno aromo in polnost okusa in so izjemno vitalna. Ohranijo se dalj, saj vsebujejo lastne snovi za varovanje pred vplivi iz okolja.

Ekološka živila so pomembna tud pri otrocih v fazi odraščanja. Potreba po vitaminih, mineralih, kakovostnih ogljikovih hidratih, beljakovinah in maščobah je velika, saj se v tem obdobju postavljajo temelji za vse življenje, kar pa lahko ustrezno zadovoljimo z ekološkimi živili.

Za pokušnjo in nakup ekoloških pridelkov obstaja veliko razlogov. Ekološko pridelana živila so zdravo kakovostna živila, polnovrednega okusa, ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in celoten postopek od njive do prodajnih polic je kontroliran.  Z nakupom ekoloških pridelkov spodbujamo ekološko pridelavo in predelavo ter tako tudi pripomoremo k varovanju našega okolja.

Ekološka živila so nujno potrebna oblika prehrane pri vseh bolezenskih stanjih od prehlada do najbolj resnih obolenj. V času bolezni telesu nudijo nujno potrebne hranilne snovi in antioksidanti ter ga ne obremenjujejo s kemičnimi dodatki, ki bi lahko še dodatno ogrožali zaradi bolezni zmanjšano odpornost. 

Pestra izbira ekoloških živil v spletni trgovini lokalno.je

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook:

 
Projekti