MEDENKA – NARAVNA SLADKARIJA IZ MEDU IN SADJA

Med je sladka in židka tekočina, ki jo čebele in druge žuželke proizvajajo iz cvetličnega nektarja (medečine) ali iz mane, ki jo izločajo kljunate žuželke.

Čisti med ne sme vsebovati nobenih dodatkov, denimo vode ali drugih sladil.

Tekočina med se ne pokvari, lahko edino kristalizira v trdno stanje. Nazaj v tekočino ga pretvorimo s segrevanjem do 40 °C, če se ta meja preseže, med izgubi zdravilne lastnosti, razen v izrednih primerih, ko s posebnimi stroji med segrevajo na 76 °C in ga tako ohladijo. Zaradi velike koncentracije sladkorja z osmotskim razkrojem uničuje bakterije. Naravni med vsebuje od 14 do 18 % vlage. Dokler količina ne preseže 18 %, se praktično noben organizem v njem ne more razviti v večjem številu.

Poznamo veliko izdelkov iz medu ena izmed njih je MEDENKA – NARAVNA SLADKARIJA IZ MEDU IN SADJA, ki jo lahko naročite preko spletne trgovine lokalno.je

Pri medenki gre za poseben postopek sušenja sadja, ki poskrbi, da sadje ohrani do 97 % vseh svojih vitaminov in mineralov. Liofilizacija pa vpliva tudi na ohranjanje intenzivnega okusa sadja, ki bo prepričal tudi tiste, manj zagrižene ljubitelje medu. 

Pišite nam

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook:

 
Projekti